Select Page

Dijaki 2.a oddelka programa ekonomska gimnazija so imeli v ponedeljek, 18. 10. 2021 projektni dan na temo Revščina v Sloveniji in svetu.

V prvem delu projektnega dne smo se ukvarjali s problemom zavržene hrane. Dijaki so pripravljali različna gradiva z namenom ozaveščanja dijakov in zaposlenih o problemu zavržene hrane in razmišljali o načinih zmanjševanja količine zavržene hrane. V ta namen smo s šolski jedilnici pripravili tudi kotiček za ozaveščanje o zavrženi hrani.

Gostja gospa Samyukta Manikumar je dijakom predstavila življenje v Keniji. Izpostavila je tudi revščino in velike razlike med revnimi in bogatimi v Keniji.

Dijaki so se nato v okviru medpredmetne povezave biologija – geografija ukvarjali z revščino v afriških državah in boleznimi. Preizkusili so se v vlogah mladih zdravnikov, prepoznavali simptome bolezni in postavljali diagnoze.

V drugem delu smo gostili gospo Anito Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste – Polje. Dijaki so se v intervjuju z njo seznanili s problemom revščine med družinami v Sloveniji in vlogi številnih podpornih institucij, tudi Zveze prijateljev mladine, pri nudenju različnih vrst pomoči le-tem.

 

Dostopnost