Select Page

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE DIJAKOV V TUJINI

"Mladi v svet po znanje in izkušnje"

Instagram

@erasmus_esms

Facebook

@Erasmus Ešms

TikTok

@erasmus_esms

Galerija slik

@ekonomska-ms

Ekonomska šola Murska Sobota je z letom 2023 stopila na samostojno pot v okviru projekta Erasmus+, ki bo dijakom v gimnazijskem in srednje strokovnem izobraževanju omogočala opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini, hkrati pa pokriva tudi področja jezikovnega izpopolnjevanja ter kulturno-zgodovinskega spoznavanja dežele gostiteljice. Aktivnosti se sofinancirajo in izvajajo s pomočjo evropskih sredstev, s katerimi se dijakom krijejo potni stroški, stroški bivanja in prehrane, zavarovanje ter kulturno-zgodovinsko spoznavanje dežele gostiteljice.

Projekt traja od 1.6.2023 do 31.10.2024. V tem času bomo za dijake pripravili 2 mobilnosti, ki se ju bo udeležilo 31 dijakov in 8 profesorjev spremljevalcev.

Prva mobilnost dijakov programa ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik bo na otoku Tenerife od 22.10.2023  do 11.11.2023, katere se bo udeležilo 15 dijakov (3.a in 3.c) in 4 spremljevalci.

Druga mobilnost dijakov programa ekonomski in logistični tehnik bo v Bragi na Portugalskem od 4.2. 2024 do 25.2.2024, katerega se bo udeležilo 16 dijakov (2.a, 2.c, 2.d, 3.c in 3.d) in 4 spremljevalci.

Program mobilnosti strokovnega izobraževanja dijakom omogoča, da delajo v skupinah, aktivirajo svoje spretnosti in znanja, podjetniško miselnost, izboljšujejo najbolj zahtevne kompetence na delovnem mestu, rešujejo izzive danih podjetij, program mobilnosti dijakov na strokovnem usposabljanju pa omogoča dijakom, da spoznajo področja delovanja različnih sistemov, spoznajo zakonodajo in principe logističnih procesov drugih držav, znajo porabiti in povezati pridobljena teoretična znanja s praktičnimi nalogami v podjetju, ter razvijajo sposobnost timskega dela. In ravno te vrste izkušenj in znanj jim bodo omogočile, da se bodo iz mobilnosti vrnili polni vtisov in novih spoznanj.

S pomočjo tega projekta bodo našim dijakom odprta vrata za mednarodno, poklicno in kulturno potovanje in prepričani smo, da bo to njihova najbolj neverjetna izkušnja.

Vsi dijaki, ki sodelujejo na mobilnosti v tujini, po koncu praktičnega izobraževanja v tujini prejmejo potrdilo partnerjev o opravljenem praktičnem usposabljanju in Europass mobilnosti.

Vodji projekta: Sabina Krivec in Simona Pajnhart

Dostopnost