Select Page

Ekonomska šola Murska Sobota je 30. septembra 2022 organizirala Podjetniški TIK TOP (Tabor inovativnosti in kreativnost s top nagradami) v šolski telovadnici. Dogodka se je udeležilo 127 devetošolcev iz šestih pomurskih osnovnih šol. Dogodek je potekal v sklopu serije dogodkov v okviru Evropskega leta mladih 2022. Učenci so se imeli možnost preizkusite v podjetniških izzivih in sicer v  razvijanju idej, logotipov, izdelavi in predstavitvi izdelkov. Rdeča nit dogodka je bila projekt V.O.D.A., ki so ga pripravili dijaki naše šole ter z njim osvojili zlata priznanja na mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma.

Naši dijaki 2. E, 2.A, 3.A, 3.C in 4.C so pri organizaciji in izpeljavi dogodka pridno pomagali. Dijaki 2. E so prevzeli delo na stojnicah z zdravimi prigrizki, limonado in čajem, medtem ko so dijaki ostalih razredov prevzeli vlogo mentorjev učencem pri podjetniških izzivih.

Tekom dogodka smo podelili tudi 6 različnih nagrad. Učenci so prejeli nagrado za najbolj inovativen izdelek, nagrado za najbolj kreativen logotip, nagrado za najbolj odštekano predstavitev, nagrado za najboljše podjetje, nagrado za naj tik tok video in nagrado za naj Instagram objavo.

Izvedba dogodka ne bi bila mogoča brez donatorskih sredstev pomurskih podjetij: Cineplexx.si d.o.o.,  Murska Sobota, Bowling Bowl Max Murska Sobota, Panvita kmetijstvo d.o.o., Terme Banovci, Terme Lendava, Radenska d.o.o., Megras d.o.o., REFEAN Murska Sobota – Trstenjak d.o.o., Čajnica A&D, Mestna občina Murska Sobota.

Kaja Zver

 

Dostopnost