Select Page

Na pobudo Sveta Evrope v Strasbourgu vsako leto od 2001 obeležujemo 26. septembra Evropski dan jezikov. Na ta dan praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov. Evropski dan jezikov praznujemo, da seznanimo javnost z nujnostjo učenja jezikov, s čimer podpiramo večjezičnost in medkulturno razumevanje ter opozorimo na raznoliko jezikovno in kulturno perstrost Evrope ter spodbudimo vseživljenjsko učenje jezikov v šoli in izven nje.

Namenjen je učencem, dijakom, študentom, učiteljem, univerzam, šolam, kulturnim inštitucijam in jezikovnim inštitutom. Enostavno vsem, ki želijo obeležiti jezikovno pestrost Evrope.

Vsako leto ga obeležimo tudi na naši šoli pri pouku tujih jezikov, kjer izdelujemo plakate, iščemo besede v drugih evropskih jezikih in na zabaven način preživimo šolsko uro. Tudi pri strokovnih predmetih se učimo strokovnih izrazov v angleškem in nemškem jeziku. Letos smo tako pripravili slovarček strokovnih izrazov v obeh tujih jezikih in se preizkusili v poznavanju strokovnih pojmih s kvizom v Kahootu.

Dijaki 2.a oddelka z učiteljicama Vesno Matajič in Cvetko Gomboc Alt

Dostopnost