BARCELONA
V okviru neakreditiranega projekta Erasmus+ VET se je skupina 12 dijakov EŠMS, 2. letnika ekonomske in športne gimnazije s spremljevalnima profesoricama, udeležila 14-dnevnega strokovnega usposabljanja v Barceloni. Gre za projekt Erasmus+ VET, ki je del programa Erasmus+ in je namenjen poklicnemu in strokovnemu usposabljanju dijakov, financiran s strani sredstev Evropske unije.
Mladi val
Dijaki so v oddaji Mladi val na Murskem valu predstavili svoje izkušnje strokovnega izpopolnjevanja v Barceloni v okviru projekta Erasmus+.
Delo in strokovno usposabljanje
Cilji projekta so, da si dijaki pridobijo izkušnje v tujini, kar povečuje njihovo strokovno znanje, jezikovne spretnosti in kulturno razumevanje, se vključujejo v praktično usposabljanje v podjetjih, kar pripomore k razvoju njihovih veščin in povečuje njihovo zaposljivost, projekt spodbuja pridobivanje novih znanj in veščin, ki so potrebne za uspešno delovanje in konkurenčnost na sodobnem trgu dela, ter učenje o inovacijah in novih tehnologijah, udeleženci pa imajo tudi priložnost sodelovati s podjetji, kar omogoča prenos znanja in izkušenj med izobraževalnimi institucijami in gospodarstvom.
EKSKURZIJE
Dneve nismo preživeli smo delovno, ampak smo se razvedrili tudi z raznolikimi ekskurzijami, da bi si popestrili naše bivanje v Barceloni.
HRANA
Hrana v hostlu je bila zelo drugačna od tega, kar smo navajeni, ampak smo bili pripravljeni poskusiti nekaj novega. Vsako jutro smo imeli zajtrk, ki je enako ponujal vsak dan. Večina nas je jedla toast z arašidovim maslom in jagodno marmelado, kar smo ugotovili, da je dobra kombinacija. Med usposabljanjem smo hodili na kosilo v hostel, kjer smo vedno imeli na razpolago več glavnih jedi in kruh. Največkrat smo dobili piščanca, rižoto ter krompir. Zanimivo se nam je zdelo, da smo za prilogo k piščancu dobili čips. Ker smo popoldneve preživljali v mestu, smo večerjo vmes opravili kar tam. Ugotovili smo, da imajo španci radi začinjene jedi, kar vsem ni ustrezalo.