Select Page

Barcelona 2019 - prosti čas

Prosti čas smo dobro izkoristili za potepe po Barceloni. Že prvi dan smo si ogledali stolp Torre Glòries, v katerem so pisarne, zvečer pa oddaja živahne barve. Obiskali smo tudi park Guell, ki je pravo doživetje. Najbolj nas je navdušila znamenita Sagrada Familia, ki se gradi že okoli 137 let, gradnja pa naj bi se končala leta 2026. Ogledali smo si Caso Batlló, pri gradnji te je sodeloval znan katalonski arhitekt Antoni Gaudí . Prav tako je zgradil Caso Milo, ki je postala del svetovne kulturne dediščine. Stavbi slovita po svoji zanimivi zunanjosti, ogleda pa je vredna  tudi notranjost. Nekateri so obiskali Bunker del Carmel, s katerega je vidna vsa Barcelona.

Napotili smo se tudi na La Ramblo ali ulico umetnikov, kjer je veliko tržnic, pisanih butikov in restavracij. Ob vznožju ulice se vidi plaža, na katero smo se odpravili čez vikend. Poleg plaže Barceloneta je tudi akvarij, kjer smo posneli odlične fotografije. Večere smo izkoristili za igranje družabnih iger in spoznavanje. Imeli smo veliko priložnosti poskusiti specialitete tradicionalne španske kuhinje, kot so paella, burrito in churrosi.

Fantom se je najbolj vtisnil v spomin nogometni stadion Camp Nou. Poleg tega smo obiskali tudi olimpijski stadion, ki je na vrhu Montjuica. Barcelona je gostila olimpijske igre leta 1992.

Dostopnost