Select Page

BRAGA - EKSKURZIJE

2024

OKOLICA BRAGE

Po zajtrku smo se z avtobusom odpravili na pot do bližnjih znamenitosti mesta Braga, v katerem smo živeli.

 Najprej smo se odpravili do najvišje točke Brage, kjer je bila tudi cerkev Sanctuary of our Lady Do Samerio, kjer nam vodič predstavil cerkev in nam dal nekaj prostega časa da si jo ogledamo. Potem smo se odpravili do Bom Jeasus Do Monte – hriba, na katerem je prelep razgled na mesto Braga ter priljubljeno mesto za pare. Ko smo prispeli na vrh hriba nam je vodič postavil izziv da pretečemo vse stopnice od zgoraj navzdol ( ki jih je in si pogledali cerkev od spodaj. 

Zadnja točka našega izleta pa je bila ogled mesta Braga, kjer nam je vodič predstavil njihovo zgodovino, arhitekturne dosežke, stavbe pokrite s ploščicami, šli smo pa tudi do bližnje kavarne, kjer smo izvedeli, da so zelo ponosni na svojo kavo in vino. 

Na koncu smo se še odpravili do središča mesta kjer smo si ogledali vrt in bližnje znamenitosti.

EKSKURZIJA V LIZBONO IN FATIMO

Zjutraj smo se zbudili, vzeli malico in odšli na postajo počakat avtobus, ki je prispel v zgodnjih jutranjih urah. Ko smo prispeli v Lizbono, smo si najprej ogledali znano pekarno, kjer pečejo najbolj znano pecivo Paste de Nata – pecivo iz listnatega testa, polnjeno z vanilijevo kremo. Odpravili smo se proti najbolj znani katedrali, posneli nekaj fotografij in si ogledali prelep vrt, ki je pred samo katedralo.

Kasneje smo se odpravili do morja, kjer smo si ogledali kip Padrao dos Descobrimentos – kip, na katerem so znani pomorščaki vklesani v kamen. Od tu pa je bil zelo lep pogled na njihov most čez reko Tejo in spomenik Kristusa.

Nato smo se odpravili do stolpa Belem, uradno Stolp svetega Vincenca , ki je utrdba iz 16. stoletja v Lizboni in je služila kot točka za vkrcanje in izkrcanje portugalskih raziskovalcev in kot slovesna vrata v Lizbono.

V popoldanskih urah pa smo se ustavili še v mestu, kjer smo opravili kosilo in imeli nekaj prostega časa. 

Po ogledu centra mesta Lizbone, pa smo se odpravili v Fatimo , drugo največje romarsko središče na svetu., kjer smo si ogledali njegovo notranjost in zunanjost. Po ogledu smo si lahko kupili tudi spominke v bližnji trgovini in se odpravili na večerjo. V hotel smo prišli v poznih večernih urah.

Dostopnost