Select Page

EKSKURZIJE

Ob vikendih smo imeli organizirane ekskurzije. V soboto, 3.11.2018, smo se zgodaj zjutraj z avtobusom odpeljali do Moherskih klifov. Kljub slabemu vremenu smo bili nad videnim navdušeni. Naslednji dan smo imeli prosto nedeljo, ki smo jo izkoristili za spoznavanje okusov irske kulinarike, nakupovanje in potepanje po mestu.

Naslednjo soboto, 10.11.2018, smo se  z avtobusom odpeljali do mesta Wicklow, kjer smo si ogledali prečudovito pokrajino. Narava je bila odeta v prekrasne jesenske barve, kljub rahlemu dežju smo uživali ob pogledu na jezero, gozd in potoke. Imeli smo čas tudi za  topel napitek, nato pa smo že odhiteli proti mestu Wicklow, kjer smo si ogledali grad s čudovito zeleno okolico, nato pa se še sprehodili po mestu.

Naslednji dan smo obiskali Guinness muzej ter muzej voščenih lutk. V prvem smo skozi 6 nadstropij spoznali pridelavo piva od začetka do konca. Nazadnje smo ga lahko tudi okusili ob pogledu na mesto Dublin. V muzeju voščenih lutk smo se zelo zabavali in nasmejali, nekateri pa tudi pošteno prestrašili v “območju groze”. Seveda smo se tudi  fotografirali z znanimi osebnostmi, kot so Donald Trump, papež Frančišek, Albert Einstein in drugi. Preostanek dneva smo preživeli po svoje, nekateri v centru, drugi doma.

Dostopnost