Krakov 2019 - Kulinarika
Poljska hrana je zelo podobna slovenski hrani. Tipične sestavine so kumare, rdeča pesa, jajca, kislo zelje,.. Imajo pa tudi nekaj svojih tradicionalnih specialitet. Poskusili smo ŽUREK, kislo juho z belimi klobasami in trdo kuhanim jajcem, kotlet SCHABOWY, svinjski zrezek, paniran v krušnih drobtinah, postrežen s krompirjem ter s klobasami.
Poljaki so strastni ljubitelji mesa. Zaradi velike uporabe začimb: majarona, popra, peteršilja, je to toliko bolj okusno. So veliki sladkosnedi, najboljši so krofi in pite (jabolčne in skutne).
Zajtrk na mobilnosti je bil samopostrežni. Na voljo smo imeli kruh, salame, zelenjavo, jajca, maslo in marmelado, včasih pa tudi kosmiče, palačinke in zavitke polnjene z jabolki. Za kosilo smo imeli sendvič in juho. Juhe so bile raznolike in nasitne. Prav posebna juha je juha iz rdeče pese in kislih kumaric. Za večerjo smo bili najbolj veseli lazanje. Včasih smo si večerjo skuhali kar sami v apartmaju.