Select Page

Tenerife 2013 - Loro park

Dogodivščine v Loro Parque

V Loro Parque smo se odpravili v nedeljo, 13. 10. 2013. Zgodaj zjutraj smo pohiteli, da dobimo prostor na vlakcu, ki pelje do Loro Parqua. Do tja smo se vozili približno 20 minut. Vsi še malo očarani nad pokrajino smo pričakovali, da bomo videli živali, kakršnih v Sloveniji ni. Park je zelo urejen in je lep. Najprej smo si ogledali pingvine, ki so se igrali v vodi, na snegu in se malo tudi nastavili za kakšno fotko. V dvorani, kjer so pingvini, smo se lahko dotaknili tudi ledu.

Ogledali smo si še nekaj vrst rib, nato pa smo se odpravili  ogledat prvo predstavo s papigami. Predstava nas je navdušila, saj so te živali zelo spretne, nagajive in živahne. Letale so nad nami v krogu, seštevale, se vozile z majhnimi avtomobili in kolesi.  

Z naslednjo predstavo so nas navdušili delfini. Ti so skakali, plavali, z dreserjem na sebi in počeli še druge vragolije. No, med potjo do delfinov smo videli tudi opice, tigre, bele tigre, gorile, ki so se spretno nastavljale fotografom.

Tudi pot do ork je bila slikovita, saj smo srečevali želve, kuščarje, aligatorje, pelikane in podlasice. Ko pa smo prispeli do arene, kjer nastopajo orke, smo se usedli kar v splash zone, kar pomeni, da nas bo orka najverjetneje poškropila. Velike orke so delale različne akrobacije in neumnosti, med drugim so nas močno zmočile. Potem smo se pet minut postavili na sonce, se vsaj malo posušili in se odpravili proti Katandri, kjer so tropske rastline in drevesa. V Katandri so papige kar spuščene, tako da lahko letajo prosto po prostoru.

Nazadnje smo si še ogledali morske pse, ki so plavali nad nami, saj je v vodi tunel, da lahko greš vanj in se slikaš z morskimi psi. Pred izhodom smo obiskali še muzej s porcelanastimi izdelki, nakar smo se opravili na vlakec, ki nas je nato pa odpeljal nazaj do postaje Loro Parque. Tako smo preživeli čudovit dan z nepozabnimi dogodivščinami.

Luka Kardoš, 3c

 

Dostopnost