Select Page

Tenerife 2013 - Tečaj španščine

JEZIKOVNI TEČAJ ŠPANŠČINE

Prvi dan, ko smo prišli na International Academy, nam je mentorica razložila, kaj bomo delali. Predstavila nam je program usposabljanja, kam moramo iti po učbenike …

Potem smo spoznali našo profesorico Yaizo. Na listek smo morali napisati naša imena, da smo se predstavili in se med seboj spoznali. V razredu nas je bilo deset. Osem nas je bilo iz Slovenije, ena dijakinja je bila iz Anglije in ena iz Nemčije. Ure španščine so trajale od devetih do dvanajstih, vmes smo imeli petnajstminutni odmor za kosilo in toaleto.

Pri prvi uri španščine smo se bolj slabo razumeli, ker je profesorica govorila samo špansko in bolj malo angleško. Naučili smo se, kako se v španščini pove, kako ti je ime, od kod si in kje živiš, torej nekaj osnovnih pojmov. Drugi dan smo na začetku ure utrjevali snov prejšnje ure, potem pa nadaljevali s snovjo. Naučili smo se tudi povedati, koliko si star in kaj je tvoj poklic.  Če se nismo razumeli, nam je profesorica pomagala tako, da je besedo razložila drugače, tudi z govorico telesa. Tretji dan smo govorili o poklicih. Imena zanje smo tudi prevajali. Četrti dan smo se naučili barve las, obliko las, če nosiš očala, če imaš pegice in tako naprej. Potem smo morali opisati lastnosti ene osebe. Zadnji dan smo pisali kratki test, da smo preverili, koliko smo se  v teh dneh naučili. Na koncu jezikovnega tečaja smo se poslovili od profesorice in se ji zahvalili z darilom.
Zadnja leta postaja španščina tudi pri nas vse bolj priljubljen tuji jezik. Glavni razlog za vse večje zanimanje gotovo ni v tem, da je španščinaeden lažjih tujih jezikov. Španci, ki znajo zajemati življenje z veliko žlico, so s svojim odprtim in živahnim značajem, temperamentno glasbo in plesom ter slastnimi kulinaričnimi dobrotami navdušili tudi mene.

Nuša Varga, 3. c

Dostopnost