Select Page

TENERIFE 2016

IZOBRAŽEVANJE SPLETNEGA TRŽENJA NA OTOKU VEČNE POMLADI

Dijaki programov ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik Ekonomske šole Murska Sobota smo se letos v kar dveh izmenah izobraževali na področju spletnega trženja na Kanarskih otokih, na otoku Tenerife.  Prva skupina februarja, druga pa aprila.  V februarskem roku, od 21. 2. do 12. 3. 2016, se je na Tenerife odpravilo 6 dijakov programa ekonomska gimnazija, v aprilski skupini, od 9. 4. do 30. 4. 2016,  pa je bilo udeleženih 8 dijakov programa ekonomska gimnazija in 8 dijakov programa ekonomski tehnik.

Naše bivanje na otoku Tenerife je trajalo tri tedne.  Najprej smo se v poznih večernih urah odpeljali z avtobusom do Milana, tam pa prestopili ter pot nadaljevali z letalom.  Celotno potovanje je trajalo 17 ur.

V času izobraževanja na področju spletnega marketinga smo stanovali v hotelu Pez Azul v Puerto de la Cruzu na severu otoka. Vsak dan, od ponedeljka do petka, smo se izobraževali na FU International Academy, in sicer od 9. do 17. ure. Skozi seminarje smo  spoznavali spletni marketing, izpopolnili smo znanje angleškega jezika ter se naučili uporabljati nove programe, kot so: Canva, WordPress, Trello …  Poleg izobraževanja smo se udeleževali tudi raznih aktivnosti. Naučili smo se plesati flamenco, salso ter igrali odbojko na eni izmed lepih peščenih plaž.  Seveda nismo izpustili niti ogleda botaničnega vrta, ki se nahaja tam v bližini ter občudovali veliko nam nepoznanih dreves in tropskih rastlin.

Ob vikendih pa smo imeli organizirane ekskurzije. Soboto, 16. 4., smo preživeli v Loro parku, v najlepšem živalskem parku v Evropi. Videli smo čez 700 različnih živali ter uživali na živalskih šovih ork, morskih levov, delfinov ter papig.  V soboto, 23. 4.,  smo se povzpeli na vulkan El Teide, najvišji vrh Španije. Ta se nahaja v nacionalnem parku, ki je razglašen kot Unescova svetovna dediščina. Visok je 3718 metrov.  Obenem smo si ogledali še mesto La Orotava. Nekaj dijakov je v nedeljo, 24. 4., obiskalo tudi vodni  Siam park. V hotel smo se vrnili zagoreli od sonca ter s še eno novo izkušnjo, saj smo tam zelo uživali.  Nekateri dijaki so si ogledali še glavno mesto Santa Cruz, kamor so odšli z mestnim avtobusom,  ali pa so se odpeljali na jug, spili baraquito v Hard Rock Cafe Tenerife ter se kopali v morju ob plaži Playa de las Americas.

Dijaki smo imeli priložnost spoznati njihovo kulturo, učiti se španščine in njihovih plesov, spletnega trženja in novih spletnih orodij, si ogledati otok, se kopati v morju in uživati na lepih plažah s črno mivko ter pokušati njihove dobrote. Domov smo se vrnili zadovoljni, polni novih izkušenj in uporabnih znanj na področju spletnega trženja. Obvladovanje teh znanj dokazuje tudi pridobljeno potrdilo o uspešno opravljenem 3-tedenskem izobraževanju na področju spletnega trženja.

Valentina Ščap, dijakinja tretjega letnika ekonomske gimnazije

 

Dostopnost