Select Page

TENERIFE - EKSKURZIJE

2023

DOGODIVŠČINE V NARODNEM PARKU TEIDE

V nedeljo, 29. 10. 2023, smo se kot skupina odpravili na prvo ekskurzijo. Ogledali smo si vulkan in narodni park Teide. Na poti do vulkana smo se najprej ustavili v mestu La Orotava, kjer nam je vodička pokazala cerkev in razgledne točke. Po ogledu mesta je sledila vožnja proti vulkanu, ki je bila dolga in ceste so imele zelo veliko ovinkov. Ko smo prispeli na vulkan smo se skupaj z ostalimi potniki izkrcali iz avtobusa in si ogledali bližnji narodni park Teide. Ogledali smo si prečudovito vulkansko pokrajino in ustvarili nepozabne spomine. Na poti domov smo se ustavili v restavraciji, kjer smo opravili kosilo. Po opravljenem kosilu smo krenili proti našemu Hotelu Blue Sea.

POTEPANJE PO LORO PARKU

V sredo, 1.11.2023, smo se odpravili v Loro Parque, enega najbolj obiskanih živalskih vrtov na svetu. Zjutraj smo se odpravili peš do mesta, kjer nas je pričakal majhen vlak, ki pelje do parka. Ko smo prispeli je vsak dobil svojo karto in ogled se je začel. Ogledali smo si veliko zanimivih živali, njihove predstave in se o njih tudi kaj novega naučili. Videli smo vse od najmanjših ptic do največjih ork. Nekateri smo si ogledali vse štiri predstave in vse so bile čudovite. Predstavile so se nam orke, delfini, ptice in tjulnji. Vsi smo bili navdušeni, saj so to stvari, ki jih ne more doživeti vsak. Veseli smo, da smo imeli to možnost.

OSVEŽITEV V SIAM PARKU

V nedeljo, 5. 11. 2023 nas je pot odpeljala v Siam Park. Najprej smo se preoblekli v kopalke, potem pa sta se ogled in zabava začela. Ob vstopu je bilo tudi nekaj živali, ki smo si jih z veseljem ogledali. Vsak se je podal na avanture po vodnem parku. Čez nekaj časa pa smo postali lačni in se zato sprehodili do restavracije poleg plaže v Siam Parku. Ko smo se najedli smo se spočili in se nato ponovno odpravili raziskovat park. Kmalu je bil čas za odhod. Skupaj smo se odpravili na avtobus in začeli vožnjo proti Puerto De La Cruz. 

Dostopnost