Select Page

Braga 2024

4.2. 2024 do 25.2.2024

Braga je starodavno mesto v severnem Portugalu, ki se ponaša z bogato zgodovino, čudovito arhitekturo in živahno kulturno sceno. Kot eno najstarejših mest v državi je Braga dom mnogim zgodovinskim spomenikom, vključno z impresivno katedralo Sé de Braga, ki izvira iz 11. stoletja, ter starodavnim rimskim svetiščem Bom Jesus do Monte, ki se dviga nad mestom s svojimi slikovitimi stopnicami in cerkvijo na vrhu.

PROSTI ČAS

EKSKURZIJE IN DOGODIVŠČINE

Dijaki, ki so se odpravili na izobraževanje v tujino, niso le raziskovali učnih poti v učilnicah, temveč so tudi odkrivali bogastvo novih kultur skozi vrsto raznolikih ekskurzij.

KULINARIKA

HRANA

Hrana v hotelu je bila zelo raznolika, zato je vsak našel nekaj kar mu je bilo všeč. Pred odhodom na univerzo smo dan pričeli z zajtrkom. Imeli smo veliko izbiro, po navadi smo si vzeli jajca na oko, kosmiče ter kruh z različnimi salamami.

BIVANJE

NASTANITEV

Nastanjeni smo bili v mestu Puerto de la Cruz, v hotelu Blue Sea Costa Jardin. Bivali smo v 2. in 4. nadstropju, sobe so bile troposteljne s kopalnico. Opremljene so bile s trodelnimi omarami, nekatere so imele še manjši fotelj.

IZKUŠNJE

Delo in izobraževanje

Skozi dinamične delavnice so raziskovali različne vidike učenja, umetnosti in praktičnih veščin, ki so jim pomagale pridobiti nova znanja.

PROSTI ČAS

Dijaki smo se vsak dan z navdušenjem odpravljali na delo, kjer smo preživljali svoj čas z delom, raziskovanjem lokalnega okolja ter spoznavanjem nove kulture.

Dostopnost