Select Page

TENERIFE 2013

Naša šola v šolskem letu 2013/14 v okviru Konzorcija ekonomskih šol sodeluje v projektu mobilnosti Leonardo da Vinci, ki dijakom v srednjem strokovnem in poklicnem izobraževanju omogoča opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini, hkrati pa pokriva tudi področji jezikovnega izpopolnjevanja ter kulturno-zgodovinskega spoznavanja dežele gostiteljice.

Skupina osmih dijakov, štirje  so dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, so odšli na prakso v tujino 12. oktobra 2013, in sicer na Kanarske otoke (Tenerife, hotelska nastanitev v mestecu Puerto de la Cruz). Prvi teden  so imeli v dopoldanskem času jezikovni tečaj španščine, v popoldanskem času druge aktivnosti (npr. plesni tečaj salse…); sedaj se pri partnerju FU International Academy Tenerifedva tedna izobražujejo na področju internetnega marketinga. FU Academyje za njih organiziral  že tudi dve eksurziji,  v Loro Park in  na El Teide. S prakso v tujini bodo zaključili 2. novembra 2013.

Projekt je sofinanciran s sredstvi EU. Dijaki bodo po uspešno opravljeni praksi v tujini prejeli potrdilo o opravljeni praksi in jezikovnem tečaju ter Europass mobilnost.

Koordinatorica projekta: Majda Svetec

 

Dostopnost