Select Page

Na 16. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na sejmu Turizem in prosti čas so naši dijaki bili spet zlati. V času sejma Turizem in prosti čas v Ljubljani poteka vsako

leto mednarodni festival Več znanja za več turizma, namenjen srednjim šolam. Dijakinje in dijaki izdelajo raziskovalne naloge, ki jih na turistični tržnici na sejmu predstavijo. Letos je bil namen, da dijaki pripravijo turistični produkt – turistični spominek.

Letos, na 16. festivalu, je sodelovalo 43 srednjih šol iz Slovenije in tujine; prišli so tudi dijaki iz Portugalske, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Na festivalu je kot vsako leto sodelovala tudi naša ekipa iz Ekonomske šole Murska Sobota, ki je ponovno dosegla najboljše rezultate – prejeli so namreč zlato priznanje. Soboški dijaki in dijakinje – člani tima so bili dijaki 4. c oddelka ekonomski tehnik in sicer Lara Seredi, Nika Hari, Melisa Rainer, Nina Novak, Niko Potočnik in Filip Kutoš, od profesoric pa Nataša Šiplič Šiftar in Cvetka Gomboc Alt – so sodelovali s projektom z naslovom Dogodivščine male tikvice.

Turistični spominek je bila buča, torej tikev, ki je tradicionalni lokalni pridelek, spominek je sestavljen iz knjižice receptov, družabne igrice Mala Tikvica in iz sestavin za pripravo bučnega namaza. Namen spominka je turistom približati različne okuse iz buč ter različne značilnosti Prekmurja.

Dostopnost