Select Page

TOUR DE PREKMURJE – 40 kilometrov okusov pokrajine ob Muri

Smo skupina dijakov 4. letnika Ekonomske šole Murska Sobota. V okviru 18. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma smo izdelali projektno nalogo z naslovom: TOUR DE PREKMURJE – 40 kilometrov okusov pokrajine ob Muri. 

 Prekmurje velja za regijo odlične kulinarike, ohranjanja tradicije ter prijaznih in gostoljubnih ljudi. Je nižinska pokrajina, ki je prepredena s številnimi kolesarskimi potmi, ki niso zahtevne niti za kolesarje začetnike. Odločili smo se, da združimo gibanje s kulinariko in zato smo pripravili enodnevno kulinarično potovanje po Prekmurju.

 Naši obiskovalci se bodo s kolesom odpravili na kulinarično potovanje po Prekmurju in na izbranih lokacijah okušali in razvajali svoje brbončice v tradicionalnih prekmurskih jedeh in pijačah, ki jih bodo pripravili lokalni ponudniki. Obiskovalci bodo skozi dan degustirali več obrokov, število le-teh pa si bodo lahko izbrali sami. Na kulinaričnem potovanju si bodo obiskovalci lahko ogledali različne naravne in kulturne znamenitosti. Preizkušali bodo lahko tudi svoje ročne spretnosti pri izdelavi lončenega izdelka. Tisti, ki bodo želeli, pa bodo lahko svoje kulinarične spretnosti razvijali pod vodstvom znanega kuharskega mojstra pri pripravi prekmurske gibanice. Na vsaki, na zemljevidu označeni lokaciji, ki jo bodo obiskali, bodo prejeli žig. Če bodo zbrali vse žige, bodo domov lahko odpeljali tudi nagrado.

 

 

Dostopnost