Select Page

NOVINARSTVO

Na naši šoli v okviru novinarstva izvajamo dve dejavnosti:

NOVINARSKI KROŽEK – mesečno izdajamo dijaški časopis EŠ Novine. Dijaki naše šole, t. i. šolski novinarji, pripravijo prispevke: poročila o šolskih dogodkih  (ekskurzije, tekmovanja, prireditve, dosežki), predstavitve določenih tematik (glasba, šport, kultura, moda …), šale, aktualnosti doma in po svetu, avtorsko poezija in prozo dijakov … Zato k sodelovanju vabimo dijake, ki radi pišejo, uporabljajo ter širijo svoj besedni zaklad, opazujejo in raziskujejo, so komunikativni in radovedni.


ŠOLSKI RADIO –
 snemamo priložnostne tematske radijske oddaje z novo sodobno radijsko opremo ter mesečno pripravljamo oddaje za mladinsko oddajo Mladi val na murskosoboškem radiu Murski val. Sodelujoči dijaki razvijajo sposobnost govorništva, učijo se jasnega izražanja, rokovanja z mikrofonom, ob branju in nastopanju skušajo biti čim bolj sproščeni, spoznavajo pomembnost timskega dela, širijo svoj besedni zaklad ter samozavest. Oprema v prostoru šolskega radia omogoča tudi oddajanje v živo v sistem ozvočenja na šoli, kar je še dodaten izziv in motiv za moderatorje oz. voditelje za mikrofonom.

Vabimo vas, da spremljate naše aktivnosti, prizadevanja in se nam priložnostno pridružite pri soustvarjanju novinarskih vsebin.

Mentorica Lara Puhan in šolski novinarji

 

Dostopnost