Select Page

ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA

Izobraževalni program “Šola ambasadorka Evropskega parlamenta” je projekt, v katerem dijaki pridobijo znanje o Evropski uniji. Namenjen je ozaveščanju dijakov o delovanju evropske parlamentarne demokracije, državljanskih pravicah, prepoznavanju vloge Evropskega parlamenta in vključevanju v dejavnosti za pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu.

 

 

Obisk evropskega poslanca dr. Milana Zvera – okrogla miza

  V petek, 23. 3. 2018, ob 11. uri, smo priredili javno debato z evropskim poslancem dr. Milanom Zverom na temo Aktivno državljanstvo – moja prihodnost. Na debati so aktivno sodelovali vsi dijaki naše šole in zaposleni.

  – Galerija slik

  – Video

 

Obisk Hiše Evropske unije

Dijaki 2.c, 3.c in 1.a oddelka so si 18.12.2017 ogledali Hišo Evropske unije v Ljubljani in praznično okrašeno mestno jedro našega glavnega mesta.

 – Galerija slik

 

 

Projekt Zvezda ima pet krakov

Se izvaja v sodelovanju s TV AS M. Sobota. Premiera filma bo v MS 25.5.2018.  Znotraj tega projekta so dijaki opravili intervju z evropskimi poslanci v parlamentu v Bruslju (Ivo Vajgl), 7.3.2018, 6.4.2018 pa v Ljubljani s Tanjo Fajon in poslancem Jožetom Horvatom v slovenskem parlamentu.

 – Galerija slik

 

Priprava info točke na šoli

Na informacijski točki so razstavljeni plakati in ostalo gradivo, kjer se lahko dijaki in njihovi starši seznanijo z delovanjem Evropske unije.

 – Galerija slik

Dostopnost