Select Page

PRAKSA V TUJINI

Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija sodeluje v okviru Konzorcija ekonomskih šol v mednarodnem projektu mobilnosti Erasmus+ (K1), ki dijakom v srednjem strokovnem in poklicnem izobraževanju omogoča opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini, hkrati pa pokriva tudi področji jezikovnega izpopolnjevanja ter kulturno-zgodovinskega spoznavanja dežele gostiteljice. Aktivnosti se izvajajo s pomočjo evropskih sredstev, s katerimi se dijakom krijejo potni stroški, stroški bivanja in prehrane, zavarovanje ter kulturno-zgodovinsko spoznavanje dežele gostiteljice.

Dijake v tujino spremljajo učitelji in so jim na voljo ves čas bivanja v tujini. Prav tako pa zanje skrbijo tuji partnerji ter mentorji v podjetjih. Za dijaka je izkušnja s tujino izredno pozitivna, saj razširi obzorja, sklene nova poznanstva, se nauči marsikaj novega o sebi, svojih sošolcih in prijateljih, nadgradi znanje tujih jezikov (predvsem angleščine).

Posledično to seveda pomeni, da se izboljša njihova samopodoba, samostojnost in iznajdljivost pa prav tako dobita nove razsežnosti, zaradi česar ima celotna izkušnja veliko dodano vrednost. Le-ta je podkrepljena še z vsemi dokumenti, ki jih dijaki dobijo po končanem bivanju v tujini in ki potrjujejo pridobljena znanja in izkušnje, kar bodo njihovi bodoči delodajalci z zanimanjem preučili.

Dogajanje spremljajte

Koordinatorica projekta Majda Svetec

Dostopnost