Select Page

Projekt “S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje« v sodelovanju z Zavodom Korak naprej ter Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota.

V mesecu septembru in oktobru smo se vključili v projekt “S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje«, sofinanciranega s strani evropskega sklada Active citizen fund (ACF), ki je potekal v sodelovanju z Zavodom Korak naprej ter Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota. Cilj projekta je mladim čim bolj približati in jim podati informacije, kaj ponovna uporaba je in kako jo lahko vključijo v svoj vsakdanjik.

Projekt nagovarja mlade, kot ciljno skupino, ki imajo priložnost postati nosilci sprememb. V mesecu oktobru smo tako z dijaki 1.a in 3.a oddelka programa ekonomska gimnazija izvedli kreativne delavnice, na katerih so dijaki izdelovali različne izdelke iz odpadnega jeansa (organizatorje, peresnike in drobižnice) in jesensko dekoracijo.

Ustvarjanje dijakov na delavnicah si lahko ogledati v filmčku.

 

Veliko idej o ponovni uporabi različnih stvari in ustvarjanju novih izdelkov lahko najdete v filmčkih, ki so nastali v okviru projekta in so objavljeni na naslednji povezavi:

Dostopnost