Select Page

V petek, 25. 11. 2022, smo dijaki 1. letnikov opravili kulturni dan in sicer smo se z vlakom odpeljali v Ljubljano na Slovenski knjižni sejem, ki je bil letos že osemintrideseti in katerega slogan je bil Beremo svet.

Preselil se je na novo lokacijo; iz Cankarjevega doma na Gospodarsko razstavišče. Tam je bilo pripravljenih veliko predstavitev; glavni oder, pogovorna postaja, razstava stripov in ilustracij ter še več. Skozi te predstavitve smo se lahko naučili o bralni kulturi, poslušali predavanja, spoznali avtorje knjig … vse za ljubitelje branja. Na sejmu so se delile tudi nagrade, knjiga leta (David Zupančič: Življenje v sivi coni) in literarni prvenec, zbirka več nagrad. Nominiranke Leteči ljudje, Ime mi je Sarajevo, Trgetanje, Krekspot na požarnih štengah in Zakaj molčiš, Hava?. Vsaka založba je imela svojo stojnico, kjer so si obiskovalci imeli možnost ogledati in kupiti knjige kot tudi torbe, umetnine in ostale ročno izdelane izdelke. Meni se je zdel sejem prijeten, saj si lahko spoznal mnogo novih knjig in se pogovoril s svojimi najljubšimi pisatelji.

Po končanem obisku smo se sprehodili mimo znamenitosti našega glavnega mesta, po kratkem odmoru za sprostitev pa smo se odpravili nazaj v Mursko Soboto.

Neva Gaševič, 1. c

Dostopnost