Select Page

20. mednarodni festival Več znanja za več turizma je potekal v sredo, 15. februarja 2023 v času sejma ALPE-ADRIA na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sodelovalo je 33 srednjih šol in višjih šol iz Slovenije in tujine (Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Italija, Portugalska).

V šolskem letu 2022/2023 je Turistična zveza Slovenije, v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje, organizirala 20. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu.

Na festivalu je sodelovala tudi Ekonomska šola Murska Sobota, ki je do sedaj že dosegla vrhunske rezultate.

Letos je Ekonomska šola Murska Sobota sodelovala s projektom  SOBOTA ŠVICA  in prejela po oceni komisije 3 zlata priznanja –  za sodelovanje na vseh treh področjih ocenjevanja, za najboljši promocijski spot in za najboljšo predstavitev na tržnici in tako osvojila 1. mesto.

Člani projektnega tima so  bili  dijaki 4. C oddelka ekonomski tehnik Samo Markovič, Erazem Kos, Tamara Svatina, Mihajela Grnjak, Maja Štimec ter profesorici mentorici Nataša Šiplič Šiftar in Cvetka Gomboc Alt.


P
redstavitev  ideje

Cilj projekta je z organizacijo športnega dogodka (po sistemu “igre brez meja”) vzpodbuditi zanimanje mladih za obisk kopališča Murska Sobota. Projekt so poimenovali  “SOBOTA ŠVICA”.

Ponudba se naj bi osredotočila na interese mladih. Vanjo so vključili: športni dogodek z zaključno zabavo, aplikacijo, maskoto, VR očala, promocijski material ter kulinariko. Športni dogodek bi popestrili z znanim športnikom, Rokom Bagorošem.

Za večjo prepoznavnost so ustvarili maskoto, s katero bi želeli pritegniti čim več obiskovalcev na Letno kopališče Murska Sobota. Poimenovali so jo Reševalec Rudi. Tako bi  Letnemu kopališču Murska Sobota pomagali ponovno zaživeti v vsem svojem čaru.

Dostopnost