Select Page
22.3. 2023 je potekal 17. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je razstavljajo 47 učnih podjetij iz Slovenije in tujine (Belgija, Italija, Bolgarija, Avstrija). Sejem je  organizirala  Srednja ekonomska šola Celje.  Dijaki so s svojimi podjetji imeli stojnice, na katerih so potekala poslovna srečanja in sklepali posle.

Učno podjetje UP FUTURE ME, d. o. o., zaposlovanje mladih, iz Ekonomske šole Murska Sobota, je doseglo mesto v samem vrhu.  Uvrstili so se med TOP 10 najboljših podjetij in tako zasedli peto mesto. Dijaki 2. c oddelka, pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar, so s svojo predstavitvijo prikazali veliko kreativnosti, inovativnosti in podjetnosti. Tako so s svojo idejo, v veliki konkurenci, prepričali  komisijo, ki je ocenjevala izvirnost poslovne ideje, poslovni načrt, promocijsko gradivo in predstavitveni intervju.

Dijaki 2.c so ustanovili povsem inovativno podjetje, ki mladim nudi zaposlovanje ter jim približa poslovni svet. To jim omogočamo z organizacijo avdicij, seminarjev, tečajev tujih jezikov ter z obiski domačih in tujih podjetij.

V podjetju si prizadevajo:

  • Omogočiti zaposlovanje mladim na področju, ki jih zanima.
  • Omogočiti dodatna izobraževanja, ki jim podajo veliko znanja za prihodnost.
  • Omogočiti mladim realno predstavo dela v podjetjih doma in v tujini.

Po končanih avdicijah udeležencem po želji omogočijo tudi objavo na spletni strani, to storitev so poimenovali profili mladih obrazov. V objavi se kandidat predstavi z življenjepisom – z vsemi svojimi dosežki, deli in željami.

Na sejmu so iz Ekonomske šole Murska Sobota sodelovali še podjetja UP EVERYTHING IS POSSIBLE IN  UP GOLDEN TICKET pod mentorstvom Darje Horvat ter UP HAPPY DAYS pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar. Dijaki so aktivno sodelovali na poslovnih srečanjih z domačimi in tujimi podjetji, opravljali nakupe in prodajo ter tako spoznali poslovni svet od bliže.

Sejem učnih podjetij je enkratna priložnost, da dijaki prikažejo svoje delo širši javnosti in tudi v praksi doživijo svoje prve poslovne izkušnje – promocija podjetja, trgovanje, navezovanje poslovnih stikov.

Cilji takšnega tekmovanja so širjenje in poglabljanje pomena učnih podjetij, odkrivanje in spodbujanje inovativnih dijakov, motivacija za nadaljnje delo in spodbujanje druženja mladih iz različnih šol.

ČESTITKE VSEM ZA VELIKO TRUDA IN DELA!

Dostopnost