Select Page

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je 21. aprila 2023 potekalo 23. državno tekmovanje v znanju računovodstva za srednje šole. Sodelovalo je 48 srednješolcev iz 18 ekonomskih šol, ki so bili najboljši na šolskem tekmovanju – 26 v prvi tekmovalni skupini (temeljne računovodske informacije) in 22 v drugi tekmovalni skupini (materialno knjigovodstvo).

Našo šolo so pod mentorstvom Majde Svetec in Darje Horvat zastopali dijaki programa ekonomski tehnik. V znanju temeljnih računovodskih informacijah so tekmovale Tinkara Fras, Vita Makoter in Sanja Šumak iz 2. C, v znanju materialnega knjigovodstva pa Maša Kulčar, Hana Žerdin Hozjan in Matjaž Magyar iz 3. C.

Posamično so dijaki Ekonomske šole Murska Sobota dosegli odlične rezultate, saj sta Sanja Šumak in Maša Kulčar osvojili prvo mesto. Odlično uvrstitev je dopolnil Matjaž Magyar, ki je osvojil tretje mesto. Vsi trije so prejeli zlata priznanja za doseženi uspeh in denarne nagrade, ki jih podeljuje glavni pokrovitelj tekmovanja v znanju računovodstva, to je Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.

Prav tako so odlične rezultate v svoji tekmovalni skupini dosegle Tinkara Fras, Vita Makoter in Hana Žerdin Hozjan. Vse tri so dobitnice srebrnega priznanja.

Upamo, da bodo tradicijo osvajanja vrhunskih rezultatov v računovodstvu naši dijaki nadaljevali tudi naslednje leto, ko bo državno tekmovanje v znanju računovodstva gostila Ekonomska šola Celje.

Iskrene čestitke ob doseženem uspehu!

Mentorici: Marija Svetec in Darja Horvat

Dostopnost